Estrena de “Canigó 1883” – La Llegenda Pirinenca de Jacint Verdaguer

Portada / Blog / Estrena de “Canigó 1883” – La Llegenda Pirinenca de Jacint Verdaguer

Avui 26 de febrer de 2024 s’estrena “Canigó 1883” – La Llegenda Pirinenca de Jacint Verdaguer

Avui marca un moment especial per als amants del cinema català amb l’estrena de “Canigó 1883”, la segona part del díptic iniciat per “Maleïda 1882”. Dirigida per Albert Naudín, la pel·lícula narra les excursions del poeta Jacint Verdaguer pel Pirineu durant els estius del 1882 i 1883, inspiració del seu gran poema èpic “Canigó”.

Estrena i Dates Confirmades: Després d’un exitós pas pel Festival BBVA de Cinema de Muntanya de Torelló, “Canigó 1883” s’estrena avui, 26 de gener de 2024. Les ciutats de Barcelona, Olot, Vic, La Garriga, Manresa, Valls i Andorra la Vella ja tenen sala i data confirmada. Properament, es revelaran les dates per a Sant Cugat, Girona, Figueres, Sabadell, Terrassa, Lleida i altres poblacions.

Podeu veure el llistat de poblacions in es realitza la projecció en aquest enllaç que s’anirà actualitzant periòdicament.

La Història que Conquista: Amb una perspectiva única sobre les excursions de Verdaguer, “Canigó 1883” narra la història des de la ficció. El repartiment encapçalat per Lluís Soler, Santi Pocino, Sílvia Bel i Xavier Boada, aporta vida als personatges, oferint una experiència cinematogràfica que captura l’essència del poeta i la bellesa del Pirineu.

Connectant amb la Història i la Cultura: Albert Naudín, el director, destaca el poder del cinema per popularitzar el patrimoni cultural, amb l’objectiu de reivindicar la figura de Verdaguer com un dels personatges catalans més il·lustres. Jordina Boix, de la Fundació Jacint Verdaguer, descriu la pel·lícula com un homenatge visual a la vessant més excursionista del poeta i la seva viatge vital pel Pirineu.

Una Invitació a Conèixer Verdaguer: Amb més de 130 anys des de la seva època, “Canigó 1883” proporciona una oportunitat única per explorar la vida i les passions d’un dels genis de la llengua catalana. Bernat Gasull, guionista, va realitzar una investigació exhaustiva, descobrint nous aspectes de les excursions de Verdaguer i donant vida a set guions diferents.

Explorant l’Inabarcable Vida de Verdaguer: Lluís Soler, qui interpreta novament a Verdaguer, destaca la inabarcable vida del poeta, i Silvia Bel, que interpreta Flordeneu, expressa l’honor de posar les paraules de Verdaguer a la boca, connectant amb la terra, el paisatge, la cultura i la llengua.

Properes Projeccions i Contacte amb la Productora: Per a aquelles poblacions no mencionades, o per a aquells interessats en organitzar una projecció, es pot contactar amb la productora per coordinar-ho. La pel·lícula promet una experiència única, connectant amb la riquesa del patrimoni cultural català i explorant la vessant més excursionista i vital de Jacint Verdaguer.

Contacte de la Productora: en aquest enllaç

“Canigó 1883” és més que una pel·lícula, és una oportunitat per viure les emocions d’una època passada i connectar amb la figura extraordinària de Jacint Verdaguer. No us perdeu aquesta oportunitat de submergir-vos en la bellesa del Pirineu i la riquesa de la cultura catalana.

Productora audiovisual FilmeXplora

Contactar

Carrer Travessia 24
08293 - Collbató (Barcelona)

Mail: albert@filmexplora.com

Tel: +34 677 282 859