Canigó 1883, l’estrena mundial del documental sobre el viatge pirinenc de Jacint Verdaguer

Portada / Blog / Canigó 1883, l’estrena mundial del documental sobre el viatge pirinenc de Jacint Verdaguer

Avui és un dia molt especial per als amants del cinema documental i de la literatura catalana. S’estrena mundialment “Canigó 1883, la llegenda pirinenca de Jacint Verdaguer”, el nou documental de ficció dirigit per Albert Naudín i produït per la productora Filmexplora en col·laboració amb la Fundació Jacint Verdaguer.

La pel·lícula s’estrenarà avui dissabte en el marc incomparable del Festival BBVA de Cinema de Muntanya de Torelló, cita ineludible per als amants del cinema de muntanya. “Canigó 1883” explica en profunditat el viatge que Jacint Verdaguer va realitzar per la serralada pirinenca l’any 1883, una experiència cabdal que el va inspirar per escriure la seva obra mestra “Canigó”.

Segons explica el mateix director Albert Naudín, en aquest meticulós documental descobrim la faceta més humana, valenta i aventurera del poeta: “un Verdaguer que no només és un poeta i un religiós, sinó que és un pioner de l’excursionisme d’alta muntanya, que s’enfila dalt dels cims i les crestes, que travessa congestes, un revolucionari”.

La pel·lícula arribarà finalment als cinemes catalans a finals de gener de 2024, però abans es projectarà en diverses preestrenes arreu del territori per a tots aquells mecenes que van donar suport al projecte.

En la competitiva Secció Oficial del Festival de Torelló, “Canigó 1883” aspira a guanyar la Flor de Neu d’Or entre una acurada selecció de 45 pel·lícules de 23 països, com França, EUA, Canadà, Eslovàquia o Iran. En total s’hi han inscrit 136 produccions d’arreu del món.

La presentació del film ja ha tingut ressò en mitjans com TV3, Núvol, Público, msn.com, La Vanguardia, La Xarxa de TV locals, NacióDigital o L’Esportiu.

Per tant, la cita d’avui a Torelló és ineludible per gaudir de l’estrena mundial d’aquesta magnífica pel·lícula que uneix literatura, muntanya i aventura a través del documental. Us esperem a la primera de “Canigó 1883”!

Productora audiovisual FilmeXplora

Contactar

Carrer Travessia 24
08293 - Collbató (Barcelona)

Mail: albert@filmexplora.com

Tel: +34 677 282 859