Estrena de “Maleïda” a TVC

Portada / Blog / Estrena de “Maleïda” a TVC

Va tenir lloc l’estrena televisiva del documental “Maleïda 1882, l’aventura de Jacint Verdaguer a l’Aneto”, dirigit per Albert Naudín i produït per la nostra productora FilmeXplora. El film es va poder veure al Canal 33 dins del prestigiós programa “El Documental”, tot un referent del gènere a la televisió catalana.

“Maleïda 1882” recrea amb fidelitat l’èpica expedició que el poeta Jacint Verdaguer va emprendre per ascendir a la Maleïda (Aneto) fa més de 100 anys. Seguint els versos de Verdaguer i la recerca històrica de Bernat Gasull, el documental ens transporta als inhòspits paratges que Verdaguer va recórrer en la seva obsessió per conquerir la muntanya.

L’actor Lluís Soler encarna magistralment la figura del poeta en aquesta aventura, acompanyat per l’alpinista Santi Pocino. Les imatges capturen espectaculars localitzacions als Pirineus en condicions extremes, per apropar-nos a l’heroica gesta de Verdaguer.

egons explica el director Albert Naudín, un dels reptes del rodatge va ser recrear amb la màxima fidelitat l’expedició original, tant en vestuari i equipació com en la recerca dels paratges naturals adients. L’equip es va enfilar als cims més alts per trobar les mateixes condicions glaceres de fa més d’un segle.

Més enllà de l’aventura, el documental busca endinsar-se en l’esperit romàntic i de llibertat que va impulsar al poeta català a conquerir aquest cim aleshores inassolible. Un viatge apassionant que ja podeu gaudir a la carta de TV3.

No us perdeu aquesta joia documental que tant orgullosos ens fa com a productora audiovisual. I si teniu un projecte que vulgueu portar a la pantalla, no dubteu en contactar amb FilmeXplora. Farem realitat les vostres històries amb la mateixa passió que Verdaguer va posar a ascendir la seva estimada Maleïda.

Disponible al 3alacarta
Des del maig del 2020 està disponible a TV3 a la Carta: https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/el-documental/maleida/video/6042007/

Productora audiovisual FilmeXplora

Contactar

Carrer Travessia 24
08293 - Collbató (Barcelona)

Mail: albert@filmexplora.com

Tel: +34 677 282 859